Pelletkachel kopen Scheemda

Vergelijk installateurs pelletketels Scheemda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scheemda kopen stelt jou in staat om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool ontdek je bruikbare details die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9679

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9679
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Scheemda misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Aromy Plus van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €173,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Scheemda vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Scheemda waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Scheemda

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante keuze: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in scheemda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen die gaan over je woning. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een goede installateur in Scheemda. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Scheemda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Scheemda?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €600 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR10C-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Scheemda. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9679.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!