Pelletkachel kopen Oudezijl

Vergelijk installateurs pelletketels Oudezijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudezijl kopen opent nieuwe deuren om een woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker ontdek jij samengestelde raadgeving die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 9691

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudezijl zeker een goede optie. Dat kan zijn de Nancy van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en nog eens 2830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oudezijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Oudezijl waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudezijl

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in oudezijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen inzake je huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een erkende installateur in Oudezijl. Kijk naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oudezijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oudezijl?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €650 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.10-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudezijl. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9691.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!