Pelletkachel kopen Nieuw Beerta

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw Beerta

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw Beerta kopen is bij uitstek geschikt om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website tref jij veelzijdige info die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9687

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw Beerta wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Viviana Plus van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuw Beerta vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuw Beerta waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw Beerta

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nieuw-beerta


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Nieuw Beerta. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw Beerta


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuw Beerta?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €600 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • DP 06 (Daiwa), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.6-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuw Beerta. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9687.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!