Pelletkachel kopen Winschoten

Vergelijk installateurs pelletketels Winschoten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winschoten kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9671

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winschoten zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Model 6000 van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom en stookt 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Winschoten vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Winschoten waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winschoten

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per product.

pelletkachel installateurs in winschoten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Winschoten. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winschoten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Winschoten?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €700 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cortina 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR10C-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Winschoten. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!