Pelletkachel kopen Nieuw Scheemda

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw Scheemda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw Scheemda kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij handige aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9943

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2023)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw Scheemda zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Double 12 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en nog eens 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €173,00 in juni 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuw Scheemda vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nieuw Scheemda waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2023) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw Scheemda

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in nieuw-scheemda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Nieuw Scheemda. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw Scheemda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuw Scheemda?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €650 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • RONDE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 6 Kw (AMG S.p.A.), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuw Scheemda. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9943.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!