Pelletkachel kopen Blauwestad

Vergelijk installateurs pelletketels Blauwestad

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blauwestad kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina lees jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9685

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blauwestad zeker een goede optie. Een voorbeeld is de ADURO H1 v2 van het merk AduroEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €173,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Blauwestad vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Blauwestad waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Blauwestad

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in blauwestad


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent het woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Blauwestad. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Blauwestad


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Blauwestad?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €700 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Venexia 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • 98ELITE.6-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Blauwestad. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9685.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!