Pelletkachel kopen Beerta

Vergelijk installateurs pelletketels Beerta

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beerta kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9686

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beerta een uitstekende optie. Denk aan de Sharp 11 van het merk EfiammaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom plus 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €173,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Beerta vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Beerta waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beerta

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in beerta


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen over uw woning. Relevant zijn het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een professionele installateur in Beerta. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beerta


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Beerta?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €900 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • 98ELITE.6-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Beerta. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9686.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!