Pelletkachel kopen Nieuwolda

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwolda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwolda kopen biedt jou de kans om woningen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij omvangrijke gegevens die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9944

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwolda een uitstekende optie. Een voorbeeld is de LW up 15 Dual LW van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nieuwolda vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwolda waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwolda

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €550 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwolda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Nieuwolda. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwolda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwolda?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €450 en €1350. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • TILE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 8 kW (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwolda. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9944.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!