Pelletkachel kopen Heiligerlee

Vergelijk installateurs pelletketels Heiligerlee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heiligerlee kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek je samengestelde informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 9677

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heiligerlee wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Ecofire Christina idro 10 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Heiligerlee vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren preferereneen inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Heiligerlee waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heiligerlee

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in heiligerlee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen aangaande jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Heiligerlee. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heiligerlee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heiligerlee?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen €800 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR10C-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heiligerlee. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9677.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!