Pelletkachel kopen Drieborg

Vergelijk installateurs pelletketels Drieborg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drieborg kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9688

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drieborg zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Thor 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Drieborg vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Drieborg waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Drieborg

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende keuze: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in drieborg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van de woning. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Drieborg. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drieborg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Drieborg?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.8-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Drieborg. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9688.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!