Pelletkachel kopen Midwolda

Vergelijk installateurs pelletketels Midwolda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midwolda kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze website doorzoek je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9681

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Denk aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9681
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Midwolda zeer interessant. Denk aan de Cayenne 16 / Cayenne 16C van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Midwolda vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Midwolda waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Midwolda

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in midwolda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een erkende installateur in Midwolda. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midwolda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Midwolda?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €900 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR12C-K (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Midwolda. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9681.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!