Pelletkachel kopen Oostwold

Vergelijk installateurs pelletketels Oostwold

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostwold kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze pagina vind jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9682

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostwold zeer interessant. Een voorbeeld is de DAFNE – type Dafne / Ondina van het merk Phebo Stufe SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oostwold vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Oostwold waar experts u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostwold

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oostwold


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van het huis. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies een uitstekende installateur in Oostwold. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostwold


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oostwold?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €500 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR12C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oostwold. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9682.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!