Pelletkachel kopen Bad Nieuweschans

Vergelijk installateurs pelletketels Bad Nieuweschans

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bad Nieuweschans kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze website ontdek je praktische adviezen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9693

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bad Nieuweschans zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de COMFORT P85 van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €173,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bad Nieuweschans vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Bad Nieuweschans waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bad Nieuweschans

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en relatief goedkope oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in bad-nieuweschans


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Bad Nieuweschans. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bad Nieuweschans


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bad Nieuweschans?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet mis. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.10-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bad Nieuweschans. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9693.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!