Pelletkachel kopen Finsterwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Finsterwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Finsterwolde kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze vergelijker check jij handige aanbevelingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 9684

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Finsterwolde geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Jole Idro 2.0 van het merk Dal Zotto S.P.AOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Finsterwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Finsterwolde waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Finsterwolde

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in finsterwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent de woning. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Finsterwolde. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Finsterwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Finsterwolde?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Norma RR12C-W (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Finsterwolde. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9684.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!