Pelletkachel kopen Pekela

Vergelijk installateurs pelletketels Pekela

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pekela kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze website vind jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9665

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pekela een uitstekende optie. Dat kan zijn de Sally van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Pekelagebruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €183,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Pekela vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Pekela waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Pekela

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in pekela


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u relevante vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een goed bekendstaande installateur in Pekela. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Pekela


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Pekela?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €850 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Ronda 80 Glass (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • HP60 (Schenger), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Pekela. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9665.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente