Pelletkachel kopen t Waar

Vergelijk installateurs pelletketels t Waar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Waar kopen stelt jou in staat om je huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check je waardevolle info die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9942

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene zaken. Onder andere: soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Waar zeker een goede optie. Denk aan de Ande van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom plus 2830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel t Waar vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in t Waar waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in t Waar

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in t-waar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen speciale vragen over de woning. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als ambiance en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een professionele installateur in t Waar. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in t Waar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in t Waar?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €450 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • RING LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in t Waar. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9942.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!