Pelletkachel kopen Westerlee

Vergelijk installateurs pelletketels Westerlee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerlee kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze website check jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 9678

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerlee geen gek idee. Bijvoorbeeld de Zelda 7,5 kW van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Oldambtgebruikt 2830 kWh stroom plus 2830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Westerlee vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Westerlee waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerlee

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westerlee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. het woonobject. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een professionele installateur in Westerlee. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westerlee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Westerlee?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR10C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Westerlee. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9678.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!