Pelletkachel kopen Veendam

Vergelijk installateurs pelletketels Veendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veendam kopen stelt jou in staat om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website vind je omvangrijke info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 9641

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veendam iets om te overwegen. Denk aan de Aqua 25 van het merk Termal int.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Veendamgebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Veendam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Veendam waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Veendam

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in veendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen inzake uw woning. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Veendam. Check de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Veendam?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €400 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne 16 / Cayenne 16C (AMG S.p.A.), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • HP24 OTTO (Schenger), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Veendam. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente