Pelletkachel kopen Molenwaard

Vergelijk installateurs pelletketels Molenwaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Molenwaard kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina vind je praktische raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 3366

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Molenwaard iets om te overwegen. Dat kan zijn de Pad LX up 9 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Molenwaard vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Molenwaard waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Molenwaard

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in molenwaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over je woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Molenwaard. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Molenwaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Molenwaard?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Evelyne Idro (Extraflame), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Tonda (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Molenwaard. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3366.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente