Pelletkachel kopen Oud-Alblas

Vergelijk installateurs pelletketels Oud-Alblas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud-Alblas kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze vergelijker tref je bruikbare adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2969

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2969
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud-Alblas iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Giada Maiolica 8 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oud-Alblas vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Oud-Alblas waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud-Alblas

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oud-alblas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen ten aanzien van de woning. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een erkende installateur in Oud-Alblas. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oud-Alblas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oud-Alblas?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €850 en €1450. Je kunt denken aan:

 • BILD (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oud-Alblas. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2969.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!