Pelletkachel kopen Dordrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Dordrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dordrecht kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website ontdek je veelzijdige toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 3301

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende facetten. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3301
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dordrecht een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de MARLIN 1000 van het merk L’ArtisticoNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dordrechtverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dordrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Dordrecht waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dordrecht

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en prijs-interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in dordrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen omtrent uw woonobject. Denk aan het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een erkende installateur in Dordrecht. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dordrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Dordrecht?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €900 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Angela SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • VENERE (Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dordrecht. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!