Pelletkachel kopen Groot-Ammers

Vergelijk installateurs pelletketels Groot-Ammers

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groot-Ammers kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek je accurate raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 2964

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groot-Ammers geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Insert Line 450 van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Groot-Ammers vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Groot-Ammers waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Groot-Ammers

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in groot-ammers


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. jouw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Groot-Ammers. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groot-Ammers


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Groot-Ammers?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €900 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vyda (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Groot-Ammers. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2964.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!