Pelletkachel kopen Kinderdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Kinderdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kinderdijk kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze tool bekijk je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 2961

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kinderdijk zeer interessant. Denk aan de Excelent 10-WED / Wit van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kinderdijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Kinderdijk waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kinderdijk

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in kinderdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot uw woning. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een professionele installateur in Kinderdijk. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kinderdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kinderdijk?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €500 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sally Plus (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kinderdijk. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2960, 2961.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!