Pelletkachel kopen Goudriaan

Vergelijk installateurs pelletketels Goudriaan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goudriaan kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker ontdek jij veelzijdige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 2977

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goudriaan misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de NSE (M2) van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardconsumeert 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Goudriaan vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Goudriaan waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Goudriaan

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in goudriaan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen over je woonobject. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Goudriaan. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goudriaan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Goudriaan?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €800 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Bijoux (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Goudriaan. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2977.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!