Pelletkachel kopen Molenaarsgraaf

Vergelijk installateurs pelletketels Molenaarsgraaf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Molenaarsgraaf kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek je veelzijdige toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 2973

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Molenaarsgraaf geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de IDRO 21 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Molenaarsgraaf vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Molenaarsgraaf waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Molenaarsgraaf

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €600 per product.

pelletkachel installateurs in molenaarsgraaf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over jouw woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een goede installateur in Molenaarsgraaf. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Molenaarsgraaf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Molenaarsgraaf?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €600 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aris Up2 (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Icona Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Molenaarsgraaf. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2973.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!