Pelletkachel kopen Zwijndrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Zwijndrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwijndrecht kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website check jij omvangrijke info die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3331

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwijndrecht zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ethermo TPASTS 24 van het merk UNGARO S.r.L.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Zwijndrechtconsumeert 2810 kWh stroom en nog eens 2810 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zwijndrecht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zwijndrecht waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwijndrecht

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in zwijndrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen inzake het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een uitstekende installateur in Zwijndrecht. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwijndrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zwijndrecht?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €550 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • DIADEMA canalizzabile (Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Sirmione 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Pauline (Gallus), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zwijndrecht. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente