Pelletkachel kopen Sliedrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Sliedrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sliedrecht kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina doorzoek je praktische informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3361

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3361
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sliedrecht zeer interessant. Bijvoorbeeld de Audax 10 van het merk LasianOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Sliedrechtverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €137,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sliedrecht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sliedrecht waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sliedrecht

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in sliedrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Sliedrecht. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sliedrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sliedrecht?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €900 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Bio 80 / Caris 80 (HS) (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Petit (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • COMFORT 80 (Freepoint), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sliedrecht. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!