Pelletkachel kopen Brandwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Brandwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brandwijk kopen stelt jou in staat om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze tool doorzoek je bruikbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 2974

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. We spreken over: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brandwijk geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Angela Plus van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Brandwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Brandwijk waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Brandwijk

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en aantrekkelijke oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in brandwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen inzake jouw huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Brandwijk. Bekijk de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brandwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Brandwijk?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €800 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Alpen (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Ile (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Brandwijk. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2974.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!