Pelletkachel kopen Nieuwpoort

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwpoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwpoort kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze tool bekijk je waardevolle raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 2965

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verschillende aspecten. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwpoort geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rittium 7 8kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nieuwpoort vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwpoort waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwpoort

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwpoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Nieuwpoort. Let op reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwpoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuwpoort?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €850 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Kira (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nieuwpoort. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2965.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!