Pelletkachel kopen Nieuw-Lekkerland

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Lekkerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Lekkerland kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze pagina check jij actuele toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 2957

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan allerlei zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Lekkerland een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de SUITE COMFORT AIR 14 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuw-Lekkerland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuw-Lekkerland waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Lekkerland

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en kostenbesparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1100 per product.

pelletkachel installateurs in nieuw-lekkerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over de woning. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en de maatvoering hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies een professionele installateur in Nieuw-Lekkerland. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Lekkerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuw-Lekkerland?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €550 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Blade (EdilKamin), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuw-Lekkerland. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2957.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!