Pelletkachel kopen Langerak

Vergelijk installateurs pelletketels Langerak

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langerak kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool vind jij toepasbare adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 2967

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langerak zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Star 6.2 van het merk EllediNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Langerak vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Langerak waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Langerak

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langerak


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande uw huis. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Langerak. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langerak


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Langerak?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €650 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Evia (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Dia-mond (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Langerak. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2967.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!