Pelletkachel kopen Waal

Vergelijk installateurs pelletketels Waal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waal kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze pagina lees jij handige adviezen die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 2968

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waal een uitstekende optie. Dat kan zijn de LP up 6 Icona Black van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Waal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Waal waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Waal

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in waal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Waal. Kijk naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Waal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Waal?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €800 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Klik (EdilKamin), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Drum (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Waal. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2968.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!