Pelletkachel kopen Wijngaarden

Vergelijk installateurs pelletketels Wijngaarden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijngaarden kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool lees je handige adviezen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3366

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijngaarden misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Italfuoco10-K van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wijngaarden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Wijngaarden waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijngaarden

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en voordelige installatie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in wijngaarden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Wijngaarden. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wijngaarden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wijngaarden?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Winteröfen 165 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Cherie (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wijngaarden. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3366.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!