Pelletkachel kopen Streefkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Streefkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Streefkerk kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 2959

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. We spreken over: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Streefkerk een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Riva 6kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardverbruikt 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Streefkerk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Streefkerk waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Streefkerk

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke keuze: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in streefkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een professionele installateur in Streefkerk. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Streefkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Streefkerk?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €800 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sally (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LIBECCIO 100 (Dielle SRL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Streefkerk. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2959.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!