Pelletkachel kopen Ottoland

Vergelijk installateurs pelletketels Ottoland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ottoland kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je accurate raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 2975

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2975
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ottoland zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de MCZ TOBA HYDRO 22 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Molenwaardconsumeert 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ottoland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Ottoland waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ottoland

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in ottoland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. uw huis. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Ottoland. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ottoland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ottoland?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €700 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ande (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ottoland. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2975.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!