Pelletkachel kopen Papendrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Papendrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Papendrecht kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker vind je samengestelde info die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 3351

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3351
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Papendrecht zeer interessant. Bijvoorbeeld de Pretty V van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Papendrechtgebruikt 2940 kWh stroom en nog eens 2940 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €135,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Papendrecht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Papendrecht waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (april 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Papendrecht

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en besparende optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in papendrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen inzake jouw woning. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een geschikte installateur in Papendrecht. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Papendrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Papendrecht?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Fiandra Idro (Extraflame), vermogen 17,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Icon 9.0 – B9S (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Papendrecht. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!