Pelletkachel kopen Hendrik-Ido-Ambacht

Vergelijk installateurs pelletketels Hendrik-Ido-Ambacht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hendrik-Ido-Ambacht kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website bekijk je veelzijdige gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 3341

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hendrik-Ido-Ambacht zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Termo Perla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hendrik-Ido-Ambachtconsumeert 3090 kWh stroom plus 3090 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €147,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hendrik-Ido-Ambacht waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in hendrik-ido-ambacht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u diverse vragen aangaande je woning. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een geschikte installateur in Hendrik-Ido-Ambacht. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hendrik-Ido-Ambacht?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €950 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MARILENA PLUS (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • T23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hendrik-Ido-Ambacht. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3340, 3341, 3342, 3343, 3344.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!