Pelletkachel kopen Bleskensgraaf

Vergelijk installateurs pelletketels Bleskensgraaf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bleskensgraaf kopen biedt jou de kans om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan tal van modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website doorzoek je omvangrijke adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 2971

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke zaken. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bleskensgraaf misschien we dé oplossing. Denk aan de Inserto D10 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Molenwaardgebruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bleskensgraaf vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Bleskensgraaf waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bleskensgraaf

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bleskensgraaf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande uw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Bleskensgraaf. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bleskensgraaf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bleskensgraaf?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €550 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • BILD ATC (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bleskensgraaf. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2970, 2971.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!