Pelletkachel kopen Medemblik

Vergelijk installateurs pelletketels Medemblik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Medemblik kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl vind je samengestelde details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1671

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Medemblik misschien we dé oplossing. Denk aan de Dedalo Hydro 12 van het merk Green PurosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Medemblik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Medemblik waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Medemblik

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in medemblik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de maatvoering hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Medemblik. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Medemblik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Medemblik?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €400 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Armor (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Medemblik. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1670, 1671.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente