Pelletkachel kopen Lambertschaag

Vergelijk installateurs pelletketels Lambertschaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lambertschaag kopen stelt jou in staat om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website bekijk je actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 1658

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Denk aan: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lambertschaag wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Start van het merk DuroflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lambertschaag vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Lambertschaag waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lambertschaag

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in lambertschaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goede installateur in Lambertschaag. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lambertschaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lambertschaag?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €800 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 9 Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lambertschaag. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1658.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!