Pelletkachel kopen Enkhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Enkhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Enkhuizen kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze vergelijker bekijk jij samengestelde details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 1601

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden. We spreken over: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Enkhuizen geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de IP 7 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Enkhuizenverbruikt 2720 kWh stroom en 2720 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €140,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Enkhuizen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Enkhuizen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Enkhuizen

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in enkhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een professionele installateur in Enkhuizen. Let op ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Enkhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Enkhuizen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €700 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • BM 100 / ESP 12 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Enkhuizen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1600, 1601, 1602.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!