Pelletkachel kopen Koggenland

Vergelijk installateurs pelletketels Koggenland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koggenland kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 1652

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende factoren. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Koggenland iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Vesta van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Koggenlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Koggenland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Koggenland waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Koggenland

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in koggenland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen aangaande jouw huis. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Koggenland. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Koggenland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Koggenland?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €600 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Mizar (Clam), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • CANALIZZATA ELENA RAFFY (TSP), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Koggenland. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1652.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente