Pelletkachel kopen Zaanstad

Vergelijk installateurs pelletketels Zaanstad

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zaanstad kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze vergelijker lees jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 1544

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zaanstad iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Ecofire Aida 6 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaanstadgebruikt 2640 kWh stroom en nog eens 2640 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zaanstad vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Zaanstad waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van februari 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zaanstad

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in zaanstad


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot de woning. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Zaanstad. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zaanstad


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zaanstad?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €900 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Sofia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera Style 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zaanstad. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1544.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente