Pelletkachel kopen Twisk

Vergelijk installateurs pelletketels Twisk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Twisk kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze vergelijker lees je waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 1676

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Twisk geen gek idee. Een voorbeeld is de PS-15-2 FLAT van het merk JustFireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Twisk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Twisk waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Twisk

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in twisk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen omtrent uw woning. Relevant zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goede installateur in Twisk. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Twisk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Twisk?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €550 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 60 (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Drum LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Twisk. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1676.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!