Pelletkachel kopen Zwaagdijk-West

Vergelijk installateurs pelletketels Zwaagdijk-West

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwaagdijk-West kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website vind je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 1686

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Onder andere: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwaagdijk-West geen gek idee. Een voorbeeld is de Platinum Hydro 10.2 van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zwaagdijk-West vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Zwaagdijk-West waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwaagdijk-West

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €850 per product.

pelletkachel installateurs in zwaagdijk-west


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Zwaagdijk-West. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zwaagdijk-West


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zwaagdijk-West?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €900 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • NSE (M2) (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zwaagdijk-West. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1685, 1686.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!