Pelletkachel kopen Nibbixwoud

Vergelijk installateurs pelletketels Nibbixwoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nibbixwoud kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij bruikbare gegevens die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 1688

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. We spreken over: jouw soort woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nibbixwoud iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de EASY.L-K van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nibbixwoud vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nibbixwoud waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nibbixwoud

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende mogelijkheid: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nibbixwoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van uw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Nibbixwoud. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nibbixwoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nibbixwoud?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €500 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Petit 6 / Mignon 6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nibbixwoud. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1688.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!