Pelletkachel kopen Opperdoes

Vergelijk installateurs pelletketels Opperdoes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opperdoes kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze tool tref je samengestelde informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 1674

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opperdoes wellicht iets voor jou. Denk aan de Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Opperdoes vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Opperdoes waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Opperdoes

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in opperdoes


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot je huis. Onder andere het soort woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Opperdoes. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Opperdoes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Opperdoes?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €650 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • NSAC 150 (AMG S.p.A.), vermogen 13,6 [KW], €680 subsidie.
 • Dia-Mond LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Opperdoes. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1674.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!