Pelletkachel kopen Oostwoud

Vergelijk installateurs pelletketels Oostwoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostwoud kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze website lees jij handige toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1678

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostwoud zeer interessant. Bijvoorbeeld de LOOP AIR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oostwoud vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oostwoud waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oostwoud

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per product.

pelletkachel installateurs in oostwoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een professionele installateur in Oostwoud. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostwoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oostwoud?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €850 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 75 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dual LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oostwoud. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1678.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!