Pelletkachel kopen Midwoud

Vergelijk installateurs pelletketels Midwoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midwoud kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool lees je samengestelde raadgeving die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 1679

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere facetten. Denk aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1679
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Midwoud geen gek idee. Je kunt kiezen voor de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Midwoud vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Midwoud waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Midwoud

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in midwoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen aangaande de woning. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een erkende installateur in Midwoud. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midwoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Midwoud?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen de €800 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 90 (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Midwoud. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1679.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!