Pelletkachel kopen Wognum

Vergelijk installateurs pelletketels Wognum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wognum kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze vergelijker lees je bruikbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 1687

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Denk aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wognum misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Pretty V van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wognum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Wognum waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wognum

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in wognum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Wognum. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wognum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wognum?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €950 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua Plus 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Qlima Ronda 80 Glass (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wognum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1687.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!